Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ:Η Περιστέρα

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ  Του Παναγιώτη  Αντωνόπουλου
Η  Περιστέρα Μπαγιάνα, πρώτη κυρία της αριστεράς και σύζυγος του Πρωθυπουργού, τέκνο ιερό της χλιδάτης άρχουσας τάξης, πατώντας σε δάφνες σαν Μεσσίας του πνεύματος, μετατάχθηκε από την ατημέλητη Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στην καλλίκομη Ανωτάτη. 
Ο υπογράφων πένης και δεντρίτης εκ του άνυδρου χωρίου Μουριατάδα, δεν το κατόρθωσε αυτό αν και το επεδίωξε εν τω παρελθόντι.  
Με τρία πτυχία εκ των οποίων το ένα του Πάντειου Πανεπιστήμιου, θεωρούσα εαυτόν ικανό να διδάξω οικονομία και κοινωνιολογία σε ευφυείς Λυκειόπαιδες.

        Η αίτησή μου περιπλανήθη ένα τρίμηνο στα ανακτοβούλια του ΚΥΣΠΕ  από συμβουλάτορες φίλους μου ντυμένους << εχθρούς  >> και απερρίφθη για να φτάσει  στο ΚΥΣΔΕ με πιο σπουδαιοφανείς κυρίους συνδικαλιστές  για περισσότερο βασανιστικό  << ξεσκόνισμα >>. Χρειάστηκε άλλο ένα τρίμηνο για να μου αποσταλεί σε απαστράπτον χαρτί  η απόρριψη της αίτησης από τους ευπατρίδες νοήμονες κηφήνες αυτού του συμβουλίου και σφετεριστές του πνευματικού μου πλούτου, με την αιτιολογία << πως δεν συντρέχουν λόγοι και προϋποθέσεις  για την μετάταξή μου στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση >> συμπλέοντες μετά των συνετών και αμερόληπτων του ΚΥΣΠΕ. 
         Έμεινα στην Πρωτοβάθμια κι αυτό γιατί δεν ήμουν σπόρος ψεύτη πολιτικού, φακελάκια γιατρού και κομπιναδόρου δικηγόρου. Δίδασκα σε χωριά σκαπετημένα στου βοδιού το κέρατο με τα σχολεία ερείπια  και σιτιζόμουν με κονσέρβες και σάλιαγκους. Έρημος και μόνος, γυρνούσα σαν σκύλος στους δρόμους, ζούσα φυλακισμένος μια άνυδρη πνευματική ζωή, φαμελίτης ήμουν της παρέας της τράπουλας και του ούζου, εραστής της ραστώνης και της τεμπελιάς. Έβλεπα γουρούνια, γάτους, τράγους, άκουγα γελάδες να μουγκανίζουν, ερίφια να βελάζουν, κριούς να εναποθέτουν το σπέρμα τους σε τετράπαχες προβατίνες. 
        Και η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση δεν είναι Ανωτάτη. Συντηρητική, μιζερόφιλη, στέρφα ιδεολογικά, στηρίζεται στο τρίπτυχο, πατρίς, θρησκεία, οικογένεια. Αλίμονο στο δάσκαλο που θα διολισθήσει από τις ράγες της. Τον θεωρούν << ύποπτο >> , τον τυλίγουν σε μια κόλλα χαρτί και τον αποβάλλουν από τις τάξεις της ελληνορθόδοξης μάθησης. 
         Σ’ αυτή λοιπόν την αιμάσσουσα  και φαληριμένη Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση δίδαξα με  τρία πτυχία στην πρώτη τάξη πολλά χρόνια!
         Η κυρία Περιστέρα διδάσκει στο ΑΕΙ Λάρισας! Έτσι αποφάσισε η ολιγαρχία της χλιδής και της απάτης! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου